Ізраїль послаблює карантинні обмеження через коронавірус: запрацюють магазини, а ресторани – ні

Ізраїль частково послаблює карантин, пов'язаний зі спалахом коронавірусу, від неділі, 19 квітня. 

Про це повідомив прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху, пише CNN.

За його словами, введенні обмеження виправдали себе. Саме тому влада країни послаблює ті обмеження, які будуть спрямовані на розширення економічної діяльності.

Перш за все на робочих місцях в різних фірмах і структурах зможуть перебувати до 30% співробітників. Роботодавці повинні перевірити температуру своїх працівників, обмежити кількість людей у ​​кімнаті та дотримуючи дистанцію між ними принаймні два метри. Поки що не повертаються до роботи люди, старші 67 років.

Відновлять свою роботу також магазини, що знаходяться на відкритому просторі. Утім, торгові центри поки що залишаться закритими.

За словами глави уряду, карантин наразі послаблять на два тижні, а потім проведуть оцінку підсумків такого кроку.

Школи та університети залишатимуться закритими. Натомість заняття у навчальних закладах для учнів з особливими потребами поновляться в групах по троє осіб. Також дозволяються молитва на свіжому повітрі у групах до десяти осіб за умови, що люди будуть на дистанцій двох метрів один від одного.

Досі не скасовують вимогу носити маску, виходячи з дому. Пляжі та парки залишаються закритими, як і торгові центри та ресторани.

Нагадаємо, спалах нового коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву коронавірусній хворобі з Китаю – COVID-19. У самому Китаї її раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає – пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса. Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.

Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина. Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.

В Україні 3 березня заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що в Чернівцях зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. Зараження виявили у чоловіка, який повернувся з Італії. Ввечері 12 березня в Україні офіційно підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом. Інфікування зафіксували в Чернівецькій та Житомирській областях. Жінка з Житомирщини померла від інфекції, ставши першою жертвою COVID-19 в Україні. У Чернівецькій області 16 березня лабораторно підтвердилися ще два випадки зараження новим коронавірусом і ця цифра продовжила зростання. Водночас перший хворий із Чернівців успішно вилікувався та був виписаний з лікарні. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

уникати контактів з тваринами;
не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
регулярно та ретельно мити руки.

Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Приєднуйтеся до ТСН.ua у Telegram!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *