Квасимо капусту на Артема: цікавий рецепт парової капусти з соусом вінегрет

Ми звикли вважати квашену капусту споконвічно нашим блюдом, але, виявляється, її рецепт прийшов до нас із Стародавнього Китаю. Її вивезли звідти в XIII столітті монголи. Пізніше квашена капуста з'явилася в багатьох європейських державах, а потім і в Україні. І зразу ж стала улюбленою зимовою стравою.

Парова капуста з соусом вінегрет

Інгредієнти

білокачанна капуста без серцевини – 80 г

Для соусу

оливкова олія – ​​10 г

сік лимона – 13 г

яблучний оцет – 10 г

коричневий цукор – 5 г

сіль – 2 г

болгарський перець солодкий – 40 г

свіже листя петрушки – 20 г

Покроковий рецепт

Крок 1: капусту нарізати “шашечками”, потім припустити в окропі 2-3 хвилини і злити воду.

Крок 2: болгарський перець і листя петрушки дрібно порубати.

Крок 3: готуємо соус: в окремому посуді змішати оливкове масло, лимонний сік, яблучний оцет і коричневий цукор.

Крок 4: в соус додати сіль, дрібно рубаний болгарський перець і листя петрушки, ретельно перемішати.

Крок 5: капусту заправити соусом, перемішати – готово!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *