Биті огірки – цікава китайська альтернатива традиційним солінням

Биті огірки – популярна страва в Китаї. Цінителі битих огірків вважають, що огірки треба відбивати нещадно, так, щоб вони з хрускотом тріскалися. Бити можна ножем або навіть качалкою. Цей нехитрий прийом дозволить огіркам замаринувати в лічені хвилини. Огірки потім треба наламати за допомогою ножа на невеликі шматки. Саме так їх готують самі китайці.

Биті огірки по-китайські

Інгредієнти для маринаду:

очищений корінь імбиру – 15 г

очищений часник – 15 г

оцет рисовий чорний – 35 г

соус соєвий – 80 г

сіль морська велика – 6 г

масло чилі – 35 г

мед натуральний – 25 г

кунжутна олія – 6 г

Інгредієнти для страви:

огірки – два середніх

перець червоний чилі – 2 кільця

кінза – за смаком

обсмажений арахіс – 5 шт.

обсмажений кунжут – 0,3 г

Покроковий рецепт

Крок 1: спочатку приготуйте маринад: корінь імбиру і часник натерти на дрібній тертці, додайте решту складових і перемішуйте, поки мед не розчиниться.

Крок 2: огірки розрізати уздовж на четвертинки, викласти на дошку шкірою вгору і накрити харчовою плівкою.

Крок 3: огірки під плівкою злегка відбити молотком, стороною з зубчиками. Потім кожну четвертинку огірка розрізати уздовж під кутом на дві частини і видалити надлишки насіння і м'якоті.

Крок 4: обсмажити арахіс і розділити на половинки.

Крок 5: нарізані огірки помістити в маринад і потримати півгодини.

Крок 6: огірки викласти на тарілку, полити маринадом, посипати арахісом і кунжутом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *